Mediation

Ben je verstrikt geraakt in een conflict, bijvoorbeeld binnen je relatie, familie, met de buren of met je werkgever? Zoek je naar onafhankelijke ondersteuning die je helpt een brug te slaan? Mediation vertegenwoordigt de gezamenlijke belangen en geschiedt op vrijwillige basis, waardoor dit ook bij dreigende conflicten uitkomst kan bieden.

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van conflictoplossing, via bemiddeling door een onafhankelijke derde. Deze onafhankelijke is de mediator. Het is aan beide partijen om een actieve rol op zich te nemen. Tijdens mediation zorgt de mediator voor de onafhankelijke begeleiding, de beide partijen gaan op eigen initiatief op zoek naar een goede oplossing voor hun (dreigende) conflict.

De keuze voor mediation toont de goede wil van beide partijen aan, ik zorg er als mediator voor dat je de gereedschappen vindt om in te spelen op onze veerkracht en mogelijkheden. Samen zoeken we naar de gezamenlijke belangen en proberen we mogelijkheden te creëren. Mediation staat in het teken van verbinding en vormt een resultaatgerichte aanpak, op basis van je eigen kracht.

Werkwijze tijdens mediation

Mediation start met een kennismaking en het opstellen van de mediationovereenkomst. Vervolgens gaat het mediationproces van start, om toe te werken naar de vaststellingsovereenkomst of het convenant. Naar aanleiding van de kennismaking ontvang je een prijsopgave en inschatting van de kosten, zodat je goed weet waar je aan toe bent. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.

Echtscheiding, familieruzie of burenruzie

echtscheidingHeb je te maken met een (dreigende) echtscheiding? Een echtscheiding is altijd een ingrijpende gebeurtenis, zowel voor de partners als voor de kinderen. Je verbreekt de partnerrelatie en blijft samen ouders van je kind(eren). Het liefst wil je dat je kinderen er zo min mogelijk last van hebben en wil je alles rondom de kinderen zo goed mogelijk regelen. Wettelijk moeten deze afspraken vastgelegd worden in een ouderschapsplan. Als mediator, een onafhankelijke derde, kan ik ouderlijke afspraken bij een echtscheiding vastleggen in een echtscheidingsconvenant of een ouderschapsplan,

Spelen er kwesties binnen de familie die vragen om opgelost te worden? Of is er sprake van een burenruzie? Mediation biedt uitkomst door bruggen te slaan en vrijwillig te werken aan de gezamenlijke belangen. Ik zorg er als mediator bijvoorbeeld voor dat jullie een familieruzie of burenruzie kunnen afwenden.

Wil je meer weten over mediation of direct een afspraak maken om resultaatgericht toe te werken naar verbinding? Neem vrijblijvend contact op, ik hoor graag van je.

Handige links

www.mfnregister.nl : kwaliteitsregister mediators
www.rvr.org : Raad voor Rechtsbijstand
www.juridischloket.nl : Juridisch loket
www.rechtspraak.nl : mediation naast rechtspraak
www.villapinedo.nl : kinderen en echtscheiding

Neem contact op

locatieDe Wittenstraat 65c
1052 AM Amsterdam

telefoon06 – 111 05 939